Palvelut

RESEPTIEN UUSINTA (MAKSULLINEN PALVELU)

Huolehdimme puolestanne sekä sähköisten että paperisten reseptien uusinnan. Uusintaan kannattaa varata aikaa muutamia päiviä.

 apteekki 300x225

ANNOSJAKELU (MAKSULLINEN PALVELU)

Toimitamme säännöllisessä käytössä olevat lääkkeet kerta-annospusseihin jaeltuna kahdeksi viikoksi kerrallaan. Tutustu koneelliseen annosjakeluun: www.anja.fi

LÄÄKEJÄTTEIDEN VASTAANOTTO

 • Tabletit tulee palauttaa irrallisina tai lääkeliuskoissa, läpinäkyvään pussiin pakattuina.
 • Jodipitoiset lääkkeet ja solusalpaajat tulee palauttaa kukin omissa pakkauksissaan, koska ne vaativat erillisen jatkokäsittelyn.
  Elohopeaa sisältävät kuumemittarit tulee pakata siten, ettei helposti höyrystyvä elohopea aiheuta ongelmia.
 • Injektioneulat yms. tulee pakata kotona tiiviiseen ja kovaan astiaan, mieluiten kannelliseen muovipurkkiin.
 • Nestemäiset lääkkeet, salvat ja suihkepullot palautetaan alkuperäisissä pakkauksissa.
 • Vitamiinit ja tyhjät lääkepakkaukset eivät ole vaarallista jätettä, eikä niitä tarvitse palauttaa apteekkiin.

Muista poistaa turhat pakkaukset sekä henkilötiedot!

 • Maskisuositus laajenee
  Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.
 • Unettomuus saattaa altistaa diabetekselle
  Karoliinisen instituutin tekemän selvityksen mukaan unettomuudesta kärsivät sairastuvat tyypin 2 diabetekseen 17 prosenttia muita todennäköisemmin. Jo aiemmin taudin riskitekijöiksi on tunnistettu lihavuus, korkea verenpaine ja tupakointi.
 • Jo 10 minuutin päivittäinen paikallaanolon vähentäminen edistää sydänterveyttä
  Tuoreen tutkimuksen mukaan pienikin päivittäinen istumiseen tai makoiluun käytetyn ajan vähentäminen vaikuttaa suotuisasti keski-ikäisten sydänterveyteen. Paikallaanolon vaihtamisella kevyeenkin liikkumiseen oli hyviä vaikutuksia sekä veren sokeri-, insuliini- ja rasvahappotasoihin että painoindeksiin.
 • Farmasiaviikolla kurkistetaan reseptitiskin taakse
  Farmasiaviikolla 21.-27.9. kerrotaan, mitä apteekin reseptitiskin takana tapahtuu, ennen kuin ohjetarra liimataan lääkepakkaukseen ja ojennetaan asiakkaalle.
 • Alkoholi lisää dementiariskiä
  Runsaasti alkoholia käyttävät sairastuvat muita todennäköisemmin dementiaan. Riski on erityisen suuri niillä, jotka juovat itsensä tajuttomaksi - riippumatta nautitusta alkoholimäärästä.
 • Henkilöstön turvallisuus on potilas- ja asiakasturvallisuutta
  Maailman potilasturvallisuuspäivä 17.9. käsittelee tänä vuonna potilasturvallisuutta myös terveydenhuollon henkilöstön näkökulmasta. Koronaviruspandemian myötä terveydenhuollon potilasturvallisuus on suuremmassa kriisissä kuin koskaan ennen.
 • Moni potilas hyötyisi kolesterolilääkkeiden yhdistelmähoidosta
  Nykyistä useampi kolesteroliongelmainen saavuttaisi hoitotavoitteet, jos he saisivat statiinien lisäksi myös toista kolesterolilääkettä. Yhdistelmälääkitykset olisivat paikallaan etenkin suuressa sydän- ja verisuonitautien vaarassa oleville.
 • Yhä useampi lapsi ja nuori on ylipainoinen tai lihava
  Tuoreiden tilastojen mukaan Suomessa joka neljäs poika ja lähes joka viides tyttö on ylipainoinen tai lihava. Lihavuuteen saattaa liittyä jo lapsuudessa aineenvaihdunnallisia muutoksia ja sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä.
 • Kuukautiskivuista kärsivillä usein myös muita kipuja
  Kuukautiskipuisilla naisilla on erilaisia kroonisia kipuja noin 2,5 kertaa todennäköisemmin kuin muilla naisilla. Lääkärien olisi hyvä huomioida kroonisten kipujen mahdollisuus hoitaessaan kuukautiskipupotilaita.
 • Metabolinen oireyhtymä altistaa vakavalle koronavirustaudille
  Metabolista oireyhtymää potevat tarvitsevat muita todennäköisemmin tehohoitoa joutuessaan sairaalaan koronavirustaudin vuoksi. He myös menehtyvät kolme kertaa muita todennäköisemmin.