Palvelut

RESEPTIEN UUSINTA (MAKSULLINEN PALVELU)

Huolehdimme puolestanne sekä sähköisten että paperisten reseptien uusinnan. Uusintaan kannattaa varata aikaa muutamia päiviä.

 apteekki 300x225

ANNOSJAKELU (MAKSULLINEN PALVELU)

Toimitamme säännöllisessä käytössä olevat lääkkeet kerta-annospusseihin jaeltuna kahdeksi viikoksi kerrallaan. Tutustu koneelliseen annosjakeluun: www.anja.fi

LÄÄKEJÄTTEIDEN VASTAANOTTO

 • Tabletit tulee palauttaa irrallisina tai lääkeliuskoissa, läpinäkyvään pussiin pakattuina.
 • Jodipitoiset lääkkeet ja solusalpaajat tulee palauttaa kukin omissa pakkauksissaan, koska ne vaativat erillisen jatkokäsittelyn.
  Elohopeaa sisältävät kuumemittarit tulee pakata siten, ettei helposti höyrystyvä elohopea aiheuta ongelmia.
 • Injektioneulat yms. tulee pakata kotona tiiviiseen ja kovaan astiaan, mieluiten kannelliseen muovipurkkiin.
 • Nestemäiset lääkkeet, salvat ja suihkepullot palautetaan alkuperäisissä pakkauksissa.
 • Vitamiinit ja tyhjät lääkepakkaukset eivät ole vaarallista jätettä, eikä niitä tarvitse palauttaa apteekkiin.

Muista poistaa turhat pakkaukset sekä henkilötiedot!

 • Yöunien pituus saattaa vaikuttaa elinikään
  Tuoreen aasialaistutkimuksen mukaan seitsemäntuntiset yöunet ovat terveyden kannalta optimaali. Lyhyempiä ja pidempiä yöunia nukkuvat menehtyvät todennäköisesti nuorempina.
 • Suuret D-vitamiiniannokset eivät edistä pikkulasten kehitystä
  Tuoreen suomalaistutkimuksen perusteella nykyinen käytäntö, jossa lapsi saa D-vitamiinia 400 IU päivittäin on hyvä eikä suuremmille annoksille ole tarvetta ainakaan lapsen keskushermoston kehityksen kannalta.
 • Kevyt liikunta pienentää vyötärölihavan ikääntyneen diabetesriskiä
  Uusi tutkimus osoittaa, että vyötärölihavilla ikäihmisillä erityisesti kevyempi liikunta ja istumisen vähentäminen ovat yhteydessä parempaan sokeriaineenvaihduntaan. Sen sijaan hoikkien ikääntyneiden sokeriaineenvaihduntaa edistää parhaiten raskaampi liikunta.
 • Ilmansaasteet yhteydessä dementiariskiin
  Yhdysvaltalaistutkijoiden havainnot vahvistavat näyttöä hengitysilman pienhiukkasten ja dementian yhteydestä. Aiemmissa tutkimuksissa suuret PM2,5-pitoisuudet on yhdistetty muun muassa hengityssairauksiin ja sydän- ja verisuonitauteihin.
 • Kuulovahvistimia markkinoidaan harhaanjohtavin lupauksin
  Ikäihmisille on markkinoitu ”Ultrafonista kuulovahvistinta”, jonka kerrotaan olevan monin verroin tavallista kuulokojetta parempi. Todellisuudessa kyse on halvahkosta kuulovahvistimesta, joka ei ominaisuuksiltaan ole kuulokojeen veroinen ja voi lisäksi vaarantaa jäljellä olevan kuulon.
 • Täyden rokotussarjan teho erinomainen
  THL:n tuore tutkimus osoittaa, että kaksi rokotusta antaa erinomaisen suojan vakavaa koronavirustautia vastaan ja suojaa hyvin tartunnoilta. Myös kahta eri rokotevalmistetta saaneilla tulokset ovat erinomaiset.
 • THL ehdottaa kolmatta koronarokoteannosta rajatuille ryhmille
  Ensimmäisenä kolmatta annosta tarjottaisiin immunipuolustukseltaan heikentyneille henkilöille. Muun väestön osalta tilannetta arvioidaan syksyn aikana uusien tutkimustulosten avulla.
 • Lihavuus altistaa etenkin ruoansulatuselimistön syöville
  Lihavuus on yhdistetty moniin syöpiin, mutta tuoreen tutkimuksen perusteella riskit saattavat rajoittua pääosin ruoansulatuselimistön syöpiin, kuten ruokatorvi-, vatsa-, maksa- ja haimasyöpään.
 • Lihasrelaksanttien teho alaselkäkipuihin kyseenalainen
  Tuore tutkimus viittaa lihasrelaksanttien olevan tehottomia valtaosalle alaselkäpotilaista. Kipuilua vähentää ennenkaikkea panostus liikuntaan, työturvallisuuteen ja ergonomisiin työtapoihin.
 • THL kerää äidinmaitonäytteitä
  Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää äitien ja lasten altistumista ympäristömyrkyille. Tutkittava aineita ovat esimerkiksi dioksiinit, PCB-yhdisteet ja palonestoaineet.